Siirry suoraan sisältöön
Home » Envato Elements

Envato Elements

Envato Elements tai oikeastaan Elements on Envaton palvelu ja se tarjoaa erityyppisille tekijöille jatkuvasti laajentuvan, digitaalisten resurssien kirjaston. Sillä on tarjolla videoita, valokuvia, äänitiedostoja, grafiikkaa, erilaisia piirroksia, fontteja, WordPress -teemoja sekä -laajennuksia ja vielä HTML -malleja. Jos tilaat tuotteen, niin saat myös pääsyn EnvatoTuts+:n 1200 erilaiseen videokurssiin sekä e-kirjaan. Tämä tuokin sinulle käyttöösi lähes miljoonan digitaalisen sisällön, joten saat paljon apua tehokkaaseen työskentelyyn.

Digitaalinen vektorigrafiikka.

Envato Elements tarjoaa huikean määrän sisältöä

Jos luot paljon esimerkiksi WordPress sisältöjä, Envato Elements Pro tuo sinulle monipuolisen valikoiman WordPressiin sopivia teemoja sekä laajennuksia. Mikäli olet aktiivinen bloggaaja, saat Envaton kautta laadukkaita ja sopivia kuvia. Graafiset suunnittelijat tai muut kuvittajat saavat tuotteen kautta uusia ja upeita fontteja, siveltimiä ja muita tasotyylejä. Toisin sanoen kaikki, jotka luovat visuaalista sisältö hyötyvät Envato Elementsin käytöstä. Nyt sieltä löytyvät myös äänisisällöt.

Jos sinulla on pääsy yli 900000 ladattavaan digitaaliseen sisältöön, on sinun huomattavasti helpompi tehdä projektejasi valmiiksi. Kaikkein pisin aika oikeastaan meneekin siihen, että selaat sopivia kuvia tai ääntä. Myös hinnoittelumalli on tehty joustavaksi ja niitä on kahdenlaisia, joita kautta on mahdollisuus rajoittamattomiin latauksiin. Joissakin muissa premium -tasoisissa kuvapalveluissa sinun on aina huolehdittava latausrajoista tai luotosta.

Envato Elements Pro on maksullinen versio

Tarjolla onkin kaksi Envato Elements tuotetta, joista toinen on niin sanottu Pro -versio. Se on maksullinen. Miten nämä versiot muuten eroavat toisistaan? Ensinnäkin ne eivät ole toisiaan poissulkevia vaan ilmainen elements on kaikkien perustoimintojen ydin. Sitä siis tarvitaan aina. Pro -versio on lisäosa, joka tuo muutamia monille tarpeellisia lisäominaisuuksia kuten esimerkiksi teeman rakentimen. Jos teet enemmänkin sivuja, pro on parempi ratkaisu.

Envato Elements Pro tarjoaa huomattavasti enemmän elementtejä sekä valmiita mallipohjia on reilusti yli 300. Pro:sta on hyötyä myös silloin, jos käytät niin sanottuja vimpaimia. Niitä ovat valikot, lomakkeet, artikkeleiden listaukset sekä erilaiset sliderit. Ja ehkä se suurin hyöty tulee teeman rakentajista sekä dynaamisesta sisällöstä. Niiden avulla teen sivusta juuri sellaisen kuin haluat

Envato ja Elementor yhdessä

Vaikka tuotteet ovat lähes täydellisiä, liittyy niihin muutama ikävähkö piirre. Elementorin avulla rakennetut sivut ovat usein hiukan raskaita ja toisinaan myös suhteellisen hitaita käyttää. Jos sivuja tarkastellaan Pagespeed Insights työkalulla, ne saavat kerta toisensa jälkeen suhteellisen huonot pisteet. Mutta jos verkkosivut toimivat kuitenkin hyvin, niin huonoista pisteistä ei tarvitse välittää. Sen sijaan, jos nettikasino on mielessä ja siellä pelaaminen, niin silloin toivoo, että sivut toimivat hyvin.

Sivuja taikka materiaalia tehdessä yksi tärkeä aihealue, jota joutuu tekemään, on kuvankäsittely. Yksinkertaisimmillaan se on sitä, että joutuu muokkaamaan pikselien määrää, väriä tai kirkkautta. Joskus kuvasta saa paljon käyttökelpoisemman, jos siitä poistaa taustan ja jättää sen valkoiseksi. Sivuntekijän tai graafikon onkin osattava kuvankäsittelystä edes perusasiat, niillä pärjää jo jonkin aikaa.

Envato Elements toimii yhdessä Elementorin kanssa

WordPress-lisäosat ovat todella käyttökelpoisia ja niistä useimmista saa hyötyä, kun rakentaa sivua. Elementor onkin visuaalinen sivunrakennin, jolla saat tehtyä näyttävän verkkosivuston suhteellisen helposti eikä sinulla tarvitse olla teknistä tietämystä tai kokemusta ohjelmoinnista. Sen sijaan, että kirjoittaisit koodia, voit vain käyttää erilaisia elementtejä raahaamalla ja pudottamalla niitä sivulle. Kaikki muutokset tulevat näkyviin heti eli reaaliajassa.

Näitä elementtejä voi käyttää yhtä lailla täysin vasta-alkaja kuin toisaalta pidemmälle ehtinyt ammattilainen. Toinen elämää helpottava tapa tehdä sivuja on valita WordPress teema, jota voi muokata ja sekä täydentää käyttämällä Elementorin elementtejä.

Envato Elements Pro -versio on käytännöllinen silloin, kun haluat suunnitella koko verkkosivun teeman itse. Vaikka olisit vähemmänkin tehnyt vastaavia töitä, ymmärrät varsin nopeasti, miten eri osat toimivat ja miten eri elementit toimivat keskenään. Huomaat suhteellisen nopeasti, miten äkkiä teet kaiken itse alusta pitäen ja saat juuri sellaisen sivun kuin haluat.