Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Yoast seo – virtuaaliapu hakukoneoptimointiin

Yoast seo – virtuaaliapu hakukoneoptimointiin

Lisäosan käyttöä

Hakukoneoptimoinnin kannalta on tärkeää, että oma nettisivu näyttää houkuttelevalta hakutuloksissa. Yoast seo auttaa näyttämään hakutuloksissa sivustasi ne tiedot, mitkä houkuttelevat hakijat sivuillesi. Kyseinen lisäosa ei siis suoranaisesti auta parantamaan hakutuloksia, mutta se auttaa siinä vaiheessa, kun hakija arvioi, että mikä sivu hänen kannattaisi avata. Tässä vaiheessa nimittäin tekoälyllä ei ole mitään väliä, vaan hakijan inhimillisyys ja tunteet vaikuttavat, minne sivulle hän haluaa itsensä klikata.

Yoast seo – miten hyödyntää sitä?

Kyseinen lisäosa loistaa siinä, että pystyt manuaalisesti päättämään, minkä nimisenä haluat sivun näkyvän hakutuloksissa. Tämän nimen kannattaa liittyä sivun aiheeseen, mutta oikein suunniteltuna siitä saa puhuttelevan sekä mielenkiintoa herättävän. Tämän kautta hakija on varma, että kyseinen sivu ei pelkästään kerro häntä kiinnostavasta aiheesta, vaan tarjoaa myös kenties jotain, mitä hän ei ole tajunnut ajatellakaan.

wordpress lisäosat ovat erittäin hyödyllisiä ja niitä löytyykin paljon erilaisia. Jotkin lisäosat saattavat esimerkiksi auttaa hakukoneoptimoinnissa, kun taas jotkin tuovat uusia visuaalisia ominaisuuksia sivulle. Lisäosia valittaessa kannattaakin miettiä etukäteen, minkälaisia ominaisuuksia omalle sivulle tarvitsee. Jotkin lisäosat suorittavat vain jotain yhtä toimintoa, kun taas jotkin on suunniteltu toteuttamaan monia eri asioita.

Yoast seo vinkkejä alkuun pääsemisen helpottamiseksi

Monessa sivussa näkee sen virheen, että ne käyttävät samoja sivun nimiä, eli metaotsikoita kerta toisensa jälkeen. Tämä on siitä huono idea, että hakija saattaa hämmentyä, että miltä sivulta nyt löytyykään se vastaus, mitä hän on tullut etsimään. Kyseistä lisäosaa kannattaa myös käyttää pitkäjänteisesti, jotta sen hyödyt pääsevät oikeuksiinsa.